Cygames開発・運営の「神撃のバハムート」英語版が 海外ユーザー登録数300万人を突破 ~グローバル版「Mobage」向けのAndroid版も16週間以上連続売上1位

株式会社Cygames(以下サイゲームス、本社:東京都渋谷区、代表取締役社長:渡邊耕一)は、株式会社 ディー・エヌ・エー(以下DeNA、本社:東京都渋谷区、代表取締役社長:守安功)の米国子会社であるngmoco, LLC(エヌジーモコ、本社:米国カリフォルニア州、CEO:Neil Young)が欧米を中心に展開するグローバル版「Mobage」向けソーシャルRPG「Rage of Bahamut」(日本語オリジナルタイトル:「神撃のバハムート」)が、2012年8月7日に300万人を突破したことをお知らせします。

「Rage of Bahamut」は、2012年2月の配信開始後、4月下旬に米国Google Play(*1)の全Androidアプリ売上ランキングで1位を獲得。現在も16週間以上連続で1位を維持しているほか、iOS版では6月 12日に米国のApp Store(*2)の全アプリ売上ランキングでも1位を獲得して以来、常に上位ランキングに位置しております。日本発のソーシャルゲームシステムが受け入れられ、さらに美しいグラフィックなどが高く評価された結果、着実に海外のユーザーの支持をいただくことができました。

「神撃のバハムート」はファンタジーの世界で「伝説の英雄」や「神々」、「魔物」が封じられたカードを集めて進化させながら、世界中を冒険するソーシャル RPGです。日本国内では、HTMLベースのブラウザゲームとしてDeNAの「Mobage」で提供されており、グローバル版「Mobage」では、オリジナルのブラウザゲームを内包した英語版スマートフォンアプリ「Rage of Bahamut」として、Android対応端末・iOS対応端末の両方に提供されています

サイゲームスは、今後も「Rage of Bahamut」に加え、世界中のスマートフォンユーザーに楽しんでいただけるような魅力的なゲームコンテンツ作りを続けてまいります。

*1: Google Play is a trademark of  Google Inc.
*2: App Store is a trademark of  Apple Inc.
*3: 日本のApp StoreおよびGoogle Playでは「Rage of Bahamut」アプリのダウンロードはできません。

社名 株式会社Cygames
所在地 東京都渋谷区南平台町16番17号 住友不動産渋谷ガーデンタワー15階
資本金 52,000,000円
代表者 代表取締役社長 渡邊耕一
事業内容 モバイル向けゲームアプリ開発事業

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
以下英語版リリース文
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Cygames’ Rage of Bahamut
Exceeds Three Million Users Outside Japan

-Android App Ranked No.1 on Top Grossing Chart Over 16 Consecutive Weeks –

TOKYO- Cygames Inc., developer and operator of popular social games, today announced that the user base of Rage of Bahamut, Cygames’ social card game provided on Mobage’s worldwide network (http://mobage.com) exceeded three million outside of Japan on August 7, 2012.

Rage of Bahamut (RoB) has launched in February 2012 and became No.1 on the Top Grossing Chart on US Google Play in April, and still remains No.1 over 16 consecutive weeks and counting. In addition, Rage of Bahamut’s iOS app also ranked No.1 on the Top Grossing Chart of US App Store as of June 12, 2012 and still holds a high ranking on the chart.

The original RoB (‘Shingeki-no-Bahamut’) is a fantasy adventure game in which players roam the world, drawing out powers from cards. After choosing realms between ‘Man’, ‘Gods’ or ‘Demons,’ players build and strengthen themselves as well as their teams by collecting, enhancing and evolving a variety of unique cards. In Japan, the original RoB is provided as an HTML-based browser game on the domestic Mobage network, operated by DeNA Co., Ltd. On Mobage’s worldwide network, RoB is provided as a smartphone app for both Android and iOS users.

In addition to RoB, Cygames intends to continuously provide a wide range of games, thereby enabling an increasing number of people from all over the world to enjoy and enhance their gaming experiences.

*The above-mentioned No.1 is from “Store Stats” Top Charts-Android-United States-Overall of App Annie Limited. www.appannie.com/

About Cygames
A developer and operator of social games, Cygames, Inc. aims to consistently raise brand awareness by providing the “best content ever.” ‘Shingeki no Bahamut’ is a social card game released in the fall of 2011 that has enjoyed an enormous success as a fantasy RPG with unprecedentedly beautiful visual elements and has now begun global deployment. For more information, visit the company’s site at: www.cygames.co.jp

Cygames and the Cygames logo are registered trademarks of Cygames, Inc. in Japan. All other trademarks are the property of their respective owners.